Muffinológia
Kajablog február 19th, 2005A muffin azon kevés sütemények közé tartozik, amit bármikor szívesen elkészítek. Egyszerű, gyors, nem jár nagy maszattal, olcsó és finom. NEhéz rávenni, h egy sütemény elkészítésével túl sok időt eltöltsek… Ezt mindenki szívesen eszi, és Én szeretek örömet okozni. Egyik-másik kétségkívül gasztronómiai orgazmus:). Pl amit ma sütöttem. Lehet vele kísérletezni. Megfelelő rutin után az ember bármilyen ízesítésű muffot meg tud sütni. Sok kísérletem volt már, talán 1 nem sikerült. Pedig biztos több, mint 100szor sütöttem már. Mondjuk nem számolom:) Mi a lényeg? a tészta állaga fontos. Mindig külön kell keverni a száraz, és nedves alkatrászeket. A nedvesnél arra kell ügyelni, h a tojást jóó habosra keverjük a cukorral. Addig kell verni ezt az elegyet egy habverővel, míg a cukorszemek el nem olvadnak. Ehhez mehet a többi dolog, tej, vagy joghurt, olaj, margarni, lekvár, ami… Ehhez tényleg rutin kell, előbb süssön az ember néhány adagot recept szerint, utána már ott a fejben, h milyen állagúnak kell lenni a cuccosnak, innentől gyerekjáték. Ma amúgy tejszínes tsokisat sütöttem, lekvárral, és tsokidarabokkal. MEnnyei:). Ezt a múlthéten sütöttem. Rizses, pelyhes, csokidarabos: