Nem tudom, írtam e már 1 este alatt 2 posztot valaha, itt az ideje, mondanivalóm van még:)

Szoktak engem gyakran heccelni a barátnőim, h én Lidl ügynök vagyok, lassan tényleg kaphatnék részesedést:). Van ugyanis egy nagyon helytelen tévhit, miszerint a Lidl az rossz, ott vacak van, romlott a hús ésatöbbi.

Nos, ezzel messzemenőkig nem értek egyet. Mivel sajnos nem vagyunk abban az anyagi helyzetben, hogy a Cora biorészlegén vásárolhassam meg a főznivalót, ezért jól meg kell néznem, hogy mit főzzek. Mindent elolvasok, mielőtt megveszem, így van némi fogalmam róla, h miben mennyi van a miből… Azt a virslit, amire nincs ráírva, hány százaléka hús, pl nem veszem meg.

A Lidl-ben nagyon jó húskészítmények vannak, pl a fagyasztott csevap és hamburger hús, ami 99% marhahús. Gyakran sütöm zsiradék nélkül sütőben, való igaz, nem sül ki sok zsiradék. És 1100ft/kg…  Vagy a virsli, aminek 80%-a hús.  A májas, aminek 40%a hús, további 25 %a máj. Ez jó arány, mindenki elhiheti nekem:)). És isteni finom.

No de amiért posztot kezdtem írni erről. Ki hol veszi a húst? Én sajnos már nem igen tudom megfizetni a Cora prémiumot, a biohúst sosem tudtam, a piacra pedig nem jutok ki. Nemrég fedeztem fel, h a Lidl-ben teljesen baráti áron van forgalomban falusi csirke, amire rá van írva, h mitől mentes a tetem, pl antibiotikum, húsliszt, stb… no és az is rajta vagyon, h nyomon követhető a sorsa naposcsibe korától. Ez igencsak megnyugtató és ismét egy pipa, ami miatt nem kell aggódnom, h megveszem a méreg drága csirkehúst és színe sincs, íze sincs, csak bűze van… és tele van káros anyagokkal. Szóval most ennek nagyon örülök.

A sertés és marhahúst pedig mindig itt a Pick márkaboltban veszem meg, ami sétaútra van és már ismernek a hentesek és hoznak nekem szép húst bentről, ha kérem és konyhakészre szelik, klopfolják, akármi, ami nekem nagy segítség, mert úúúúútálom a húst feldolgozni, grr…