Minek strapálom magam? :)
Családi blog május 7th, 2009Semmiből sem tanulok:))). Már régen tudnom kellene, h teljesen felesleges több fogást, húsfélét, köretet kínálnom, főleg együtt, mert úgy is kiszúrnak 1 dolgot a kínálatból, amit esznek:). Ma kapkodós tökfőzeléket főztem, rántott csirkehusival, mit ettek? Csak a húst:). Hiába pakolom bele direkt a főzelékbe a husikockákat, Boglárka meg sem eszi, ha főzelékes:D. A szabály eprsze a 3 falat, amit nagy kínlódva benyomnak:)), de van ennek értelme? Legközelebb 1 félét kapnak, majd magam előtt elsüllyedek szégyenembe, de esküszöm kipróbálom, vajon reklamálnak e a többi dologért, ami úgy is csak útban lenne a tányéron:DDD.
De biztos csak irigy vagyok, tolom itt a brokkolipürémet, bizony szívesen ennék tökfőzeléket rántott szusival:D
Amúgy édesek, a teraszon ebédeltek, lányokat befogtam segíteni teríteni, egész ügyesek, ilyen kisebb dolgokba egyre inkább be fogom vonni őket. Hadd tanulják:)
Virág tegnap du belázasodott az oviban:(, telefonált az óvónéni, gyorsan elszaladtam értük, szerencsére még nem aludt el Bogi sem, így őt is hazahoztam. Aztán úgy döntöttem, legyen ez mostmár szabad hét mindenkinek, Bogit sem küldtem el ovikázni.
Tegnap volt egy lakásérdeklődő házaspár, tetszett nekik a lakás, hát nem voltak szívbajosak, tettek egy 4mó-val olcsóbb ajánlatot:D. Nyilván erre csak nemleges választ tudtam adni, így marad, ami eddig, igazából fel sem hívnak… ott a gond. De majd:)
május 8th, 2009 at 08:12
Angi!
Ehetsz tökfőzeléket csak kicsit másképp és kb 2-szer annyi tök kell hozzá mint a normálhoz. Addig ugyanúgy kell csinálni mint a rendeset csak nagyon kevés vízzel párolva, amíg el nem érsz a sűrítéshez. Akkor kiveszed kb a tök felét, összeturmixolod joghurttal és így saját maga lesz a sűrítés. Nálunk meg sem eszi a nagy ha liszttel van habarva. A csirkehusiról meg annyit, miért is tilos natúran enni, teflonban hirtelen kisütve? :-)))
május 8th, 2009 at 09:46
Szia Ági:) Naná, igazad van, csak nem volt kedvem vacakolni a 2féle elkészítéssel, azt szoktam amúgy, nekem pedig volt egy brokkolim, amit el kellett már készíteni. Én alapból úgy készítem a tökfőzit, h kevés vízzel, a habaráshoz fele fl, fele t.k. lisztet használok, fele tejföl, fele joghurt. Csak délelőtt eljutottam kondizni (köszi Anyu:D), és utána no CH 8 órán át, ezt mindig betartom.
május 8th, 2009 at 10:56
Kondizás után 8 órán át miért nem lehet CH? Ennyire tudományosan sosem foglalkoztam vele, de ettől nem zuhan le nagyon a vércukrod? (élettanilag elméletileg ennek kéne bekövetkezni, csak ezért kérdem)
május 8th, 2009 at 10:59
Előtte KELL enni, hogy legyen energiád és ne essen le a cukorszint, de utána azért nem szabad, mert amit utána beviszel, az biztos raktározódik. De tudományosan én nemtom, miért, de azt régesrég tudom, h így van, nekem ez mindig alapszabály, h mozgás előtt eszem CH, utána semmiképp.
május 11th, 2009 at 13:15
Angi, én most puszta kíváncsiságból rákerestem és kivétel nélkül minden szájt azt írja, hogy edzés után CH-ból kell többet fogyasztani, fehérjéből pedig kevesebbet, de ettől persze lehet más az egyéni tapasztalat, csak mondom, hogy úgy néz ki, ez nem általános, sőt.