gyros
Kajablog február 12th, 2005Imádom az olasz konyhát. De nagyon:). A paradicsomos ételekért odavagyok teljesen, a sok-sok zöldfűszert imádom. Az egyik joker kajám a gíros. Viszonylag gyorsan kész van, és nem kell tervezni, mert általában minden van hozzá itthon. Sosem friss húst sütök, sőt, tulképp az Én gyrosom lényege, hogy maradékot használok fel. Ki szereti a sültet megenni hűtés után? Mi nem annyira. Így a maradék sült húst (bármilyen húsból jó, ma anyukám féle disznósültből készült) csak kézzel széthúzgálom csíkokra, és befűszerezem olasz fűszerkeverékkel. Oliván jóól megpirítom, ezzel a hús része kész is van. Salátát (ami van) összedarabolom, keverem, öntök hozzá kevés olivát persze. Készítek vagy tzatzikit, vagy símán fokhagymás tejfölt, aminek az a titka, h kevés vízzel fel kell hígítani, és kell bele színes bors, illetve oregano, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, só) No, ehhez már más nem is kell normáliséknál, de mi nem vagyunk azok:). Bélának muszáj ehhez vmi köretet adni, de símán megelékszik, sőt imádja a pirított zsemlekockát pl. Vagy pirítós kenyeret, amit a következő trutyival kenek meg: margarinba keverek granulált fokhagymát, sőt, és a korábban említett zöldfűszereket. Ezt formakenyérrel jó csinálni, mert akkor félbe lehet vágni a kenyeret, és az úgy szép:). Ma sült krumpli volt a gyros mellé, merazköll:). ÍMe:
december 1st, 2007 at 17:41